روز بیابان زایی
این بار اسپانیا میزبان برگزاری روز جهانی بیابان زایی وخشکسالی در سال ۲۰۲۲ شد
تاریخ انتشار : 1401/03/07 - ساعت انتشار: ١١:٠٥ - گروه خبری : اخبار استان
برگزاری روز جهانی بیابان زایی در اسپانیا
ساغر داراب زند- موضوع اصلی روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی در سال 2022 ، بر پدیده خشکسالی، حول محور اقدامات زودهنگام برای جلوگیری از پیامدهای فاجعهآمیز آن، متمرکز است. در همین ارتباط، مراسم بزرگداشت این روز در سال جاری میلادی با هماهنگی کنوانسیون مقابله با بیابانزایی سازمان ملل متحد به میزبانی دولت اسپانیا برگزار میگردد.
در همین ارتباط، دکتر ابراهیم تیاو دبیر اجرایی کنوانسیون مزبور با اعلام شعار این روز تحت عنوان "عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی" اظهار داشت: «خشکسالی بخشی از سیستمهای انسانی و طبیعی میباشد، اما آنچه که در حال حاضر تجربه میکنیم بسیار وخیمتر بوده که دلیل آن نیز عمدتا ناشی از فعالیت انسانی است. با نگاهی به خشکسالیهای اخیر، می توان پی برد که آیندهای مبهم در کمین جهان و جهانیان است. در سالهای اخیر، کمبود آب و غذا و همچنین وقوع حریق در عرصه های منابع طبیعی ناشی از پدیده خشکسالی شدت بیشتری یافته اند.
**خشکسالی قادر است زندگی سه چهارم جمعیت جهان را متاثر از خود نماید
از سال 1900 لغایت 2019 میلادی، وقوع خشکسالی بر زندگی 2.7 میلیارد نفر در جهان تأثیر گذاشته و منجر به مرگ 11.7 میلیون نفر شده است. در حال حاضر، طبق پیش بینی های انجام شده، تا سال 2050 معضل خشکسالی قادر است زندگی سه چهارم جمعیت جهان را متاثر از خود نماید.
در همین راستا، خانم ترزا ریبرا رودریگز - وزیر تحول اکولوژیکی و انتقال جمعیت دولت اسپانیا می گوید: این کشور مفتخر است با میزبانی روز جهانی بیابان زدایی و خشکسالی، توجه جهانیان را به معضل مهم خشکسالی معطوف نماید. کمبود بارندگی تنها دلیل وقوع خشکسالی نیست، بلکه غالبا با تخریب سرزمین و تغییرات اقلیمی تشدید میشود. با این وجود، در کنار هم و با مشارکت هم قادر خواهیم بود بر اثرات مخرب و سوء آن بر مردم و طبیعت در سراسر جهان غلبه کنیم و از هماکنون باید شرایط و زمینه لازم را برای مقابله با خشکسالیهای آتی را فراهم نماییم.
نتایج آخرین ارزیابیهای علمی که وقوع خشکسالیهای مکرر و شدیدتر و همچنین شواهدی از اثرات فزاینده آنها را در آینده پیشبینی مینماید، دولتها را بر آن داشت تا بر تعهدات و اقدامات بینالمللی قویتر و قابل پیشبینیتری تمرکز نمایند. از سال2017 میلادی، کنوانسیون یادشده و سایر ذینفعان با هدف توسعه برنامههای اقدام ملی جهت کاهش معضل خشکسالی، از حدود 70 کشور در معرض خشکسالی و مبتلا به، حمایت کردند.
**روز جهانی بیابان زدایی و اهدافی که دنبال می شود
به طور کلی، روز جهانی بیابان زدایی و خشکسالی که به طور رسمی توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 1997 و بر اساس قطعنامهA/RES/49/115 تصویب و اعلام گردید سه هدف اصلی به شرح ذیل را دنبال مینماید.
1. ارتقاء آگاهی عمومی درخصوص بیابانزایی و خشکسالی.
2. آگاهی دادن به مردم در اینکه میتوان با پدیده بیابانزایی و خشکسالی به طور مؤثر مقابله نمود، این معضل راه حلهایی داشته و ابزارهای کلیدی نیز برای تقویت تعامل و مشارکت جامعه در همه سطوح وجود دارد.
3. و در نهایت، تقویت اجرای مفاد کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با بیابان زایی در کشورهایی که با خشکسالی و یا بیابانزایی جدی تری مواجهه اند،
در همین ارتباط شایان ذکر است، این مراسم در سال 2021 با محوریت احیا و تبدیل اراضی تخریب یافته به اراضی سالم و با هدف تشویق آحاد مردم، جوامع مدنی، بخش خصوصی و کلیه کشورهای عضو به ایجاد ارتباط بهتر با طبیعت به میزبانی دولت کاستاریکا برگزار گردید.
ارسال به دوست
خروج