مبارزه با آفات و بیماریهای بومی و غیربومی جنگلهای گیلان
مدیرکل منابع طبیعی گیلان، آفات و بیماریهای بومی و غیر بومی در دو دهه اخیر را از جمله معضلات گیاهپزشکی در جنگلهای استان گیلان دانست و گفت: از ابتدای ورود این آفات به جنگلها و مراتع استان گیلان اقدامات شاخص کنترل آفات در بخشهای مختلف صورت گرفته است.
مبارزه با آفات و بیماریهای بومی و غیربومی جنگلهای گیلان
روزنامه پیام ما 4 آبان ماه 1401 - مدیرکل منابع طبیعی گیلان، آفات و بیماریهای بومی و غیر بومی در دو دهه اخیر را از جمله معضلات گیاهپزشکی در جنگلهای استان گیلان دانست و گفت: از ابتدای ورود این آفات به جنگلها و مراتع استان گیلان اقدامات شاخص کنترل آفات در بخشهای مختلف صورت گرفته است.
میرحامد اختری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به کنترل آفات و بیماری های جنگلی و مرتعی در استان گیلان، عنوان کرد: با توجه به اهمیت روزافزون جنگلهای هیرکانی از نظر ذخایر ژنتیکی و تنوع زیستی بالا و وجود برخی از گونه های گیاهی منحصربه فرد و نقش حیاتی و استراتژیک آنها در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، محیط زیستی و حفاظت و تثبیت اکوسیستم ها شاهد توجه مدیران و برنامه ریزان در سطح منطقه ای و ملی به این جنگلها هستیم. او اهمیت حیاتی جنگلهای هیرکانی در دنیا را علاوه بر ارزشهای اقتصادی آن به دلیل ارزشهای غیرقابل جایگزین محیط زیستی دانست و افزود: جنگلهای هیرکانی شامل گونه های منحصربه فردی است که از بازمانده های دوران سوم زمین شناسی بوده و از لحاظ تنوع زیستی نه تنها در ایران، بلکه در جهان دارای ارزش فراوانی است. او به تعداد آفات و بیماریهای بومی و غیر بومی که در دو دهه اخیر به جنگل های استان گیلان ورود کرده نیز اشاره کرد و متذکر شد: طغیان آفاتی همچون پروانه ابریشم باف ناجور، پروانه سفید آمریکایی، سوسک برگخوار ممرز، سوسک برگخوار توسکا، شب پره شمشاد، ملخ بال کوتاه البرز، ملخ مراکشی، زنبور برگخوار ون و اپیدمی بیماریهایی مثل بالیت شمشاد، مرگ نارون، شانکر شاه بلوط، خشکیدگی راش و... را شاهد هستیم.
ارسال به دوست