3 هزار و 244 هکتار عملیات بیولوژیکی آبخیزداری در خراسانشمالی اجرا میگردد
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی گفت: به منظور جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید، اقتصادی کردن مراتع و بالا بردن سطح معیشت آبخیزنشینان در سالجاری 3 هزار و 244 هکتار عملیات بیولوژیکی آبخیزداری در سطح استان اجرا میگردد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از فارس - معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی در گفتوگو با خبرنگاران اظهارکرد: به منظور جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید، اقتصادی کردن مراتع و بالا بردن سطح معیشت آبخیزنشینان در سالجاری 3 هزار و 244 هکتار عملیات بیولوژیکی آبخیزداری در سطح استان اجرا میگردد.
وی گفت: برای حفظ، احیاء و توسعه و بهرهبرداری اصولی از منابع ارزشمند طبیعی، اجرای پروژههای بیولوژیک آبخیزداری در اولویت قرار گرفته است.
معاون آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانشمالی افزود: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در سال مهار تورم و رشد تولید، با هدف توسعه پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع پروژههای بذرپاشی، بذرکاری، کپهکاری، تبدیل دیمزارهای کمبازده به کشت مستقیم علوفه، نهالکاری ،قلمه کاری حاشیه رودخانه، مراقبت و نگهداری، حفاظت و قرق و مدیریت چِرا در قالب طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری از محل منابع اعتباری ملی و استانی اجرا میشوند.
وی ادامه داد: طرحهای بیولوژیک آبخیزداری در مراتع استان با مشارکت تعاونیها، تشکلها و جوامع محلی انجام میشود.
فردی یادآور شد: مقدمات اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری در سطح 3 هزار و 244 هکتار از حوزههای آبخیر استان با خرید و ورود بیش از 8 تن بذر مورد نیاز گیاهان مرتعی به انبارهای این ادارهکل در استان شروع شده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: در عملیات بیولوژیک آبخیزداری جهت توسعه و غنیسازی پوشش گیاهی حوزههای آبخیز استان، از گونههای مرتعی اسپرس، یونجه، قیاق، جاشیر، علف بره، فستوکا، درمنه،کوخیا، اروشیا و گونههای درختی بید، سنجد زرشک، پده و گیاهان دارویی مانند باریجه در اراضی ملی استان استفاده میشود.
وی با بیان اینکه تمام این گونهها دارای سازگاری و ماندگاری قابل قبولی در مراتع استان میباشند، گفت: با توجه به اثرات تغییر اقلیم و تغییر عاملهای اکولوژیکی برای گونههای زیستی استان لازم است برنامههای مقابله با این پدیده را در واحدهای منطقهایی اجرا کنیم.
فردی اظهار داشت: توسعه گونههای کم آببر مرتعی موجب کاهش میزان تبخیر در سطح حوزههای آبخیز خواهد شد و گونههای مرتعی دارای تعرق بسیار کمتری نسبت به گیاهان زراعی باشند که این دو مزیت فرصت کافی را به نزولات جوی میدهند تا به اعماق خاک نفوذ یابند.
وی خاطرنشان کرد: با عنایت به پیشبینی بارندگیهای مناسب در پاییز سالجاری هدف بر این است که پروژههای بیولوژیک در این فرصت مناسب و با اولویت اجرا گردد که در سال گذشته نیز از محل اعتبارات ملی و استانی عملیاتهای مذکور در سطح 2 هزار و 187 هکتار از مراتع این استان اجرا شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |