بوشهر/ سازه‌های های آبخیزداری عاملی مهم در کنترل سیلاب

تاریخ انتشار : 1403/01/08 - ساعت انتشار: ٠١:٠٣ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهرگفت: یکی از اهداف اجرای طرح‌های آبخیزداری کاهش سرعت روان آب و کاهش خسارت سیلابی و کند کردن سرعت جریان آب پس از بارش‌های سیل آسا است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ گرشاسبی افزود: یک چاله کوچک که در کنار درختی حفر می‌شود یک چاله آبخیز داری است پس بسیاری از سازه‌هایی که در اندازه کوچک و نه در اندازه بزرگ ساخته می‌شود سازه آبخیزداری است.

وی گفت: بیشتر سازه‌های آبخیز داری ۵تا ۶متر ارتفاع و حجم مخزن ۲تا ۳هزار متر مکعبی دارند، اما سایر عملیات بیومکانیک، بیولوژیک و مکانیکی و نهال کاری که اتفاق می‌افتد مدیریت روان آب را در سطح حوزه‌های آبخیز پس از بارندگی برعهده دارند.

گرشاسبی اضافه کرد: یکی از اهداف اجرای عملیات آبخیزداری کاهش سرعت روان آب و کاهش خسارت سیلابی و کند کردن سرعت جریان آب پس از بارش‌های سیل آسا است و دیگری محافظت از سازه‌های بزرگ سد‌های مخزنی است که به عنوان آب شرب استفاده می‌شود و خود سازه‌های آبخیزداری به نوعی میزان رسوباتی که پشت سد‌های مخزنی جمع می‌شود را کاهش می‌دهند تا حجم مخزن سد‌های آب منطقه‌ای بیشتر شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان عنوان کرد: نقش آبخیز داری در ذخیره آب و جلوگیری از سیل و خسارت یکی از طرح‌های مهم و اولویت دار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور است و اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در سطح مدیریت جامع حوزه آبخیز به عنوان طرح‌های اولویت دار است.

گرشاسبی بیان کرد: استان بوشهر از دیر باز در این زمینه وضعیت مناسبی دارد و افزون بر ۸۶۸سازه آبخیزداری تا کنون در استان به اجرا درآمده و اثربخشی بسیار خوبی داشته است.

وی ادامه داد: با توجه به بارندگی‌هایی که اخیرا اتفاق افتاد شرایط به گونه‌ای است که موجب کاهش خسارت‌های وارئه به اماکن پائین دست از جمله، تاسیسات و مناطق شهری و روستایی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: در هفته منابع طبیعی یکی از از مهمترین سازه‌های آبخیزداری استان در چند سال اخیر و جنوب کشور در شهرستان دیلم به بهره برداری رسید و بارندگی‌هایی که از ۲۹اسفند تا یکم فروردین در سرشاخه‌ها داشته ایم باعث شده دراین سازه‌ها حجم مخزن بالای یک و نیم میلیون مترمکعب آبگیره شود و موجبات رضایت آبخیزنشینان در شهرستان دیلم شده است.

گرشاسبی اظهارداشت: با تخصیص اعتبار استانی بیش از ۹۲میلیارد تومانی و اعتبار ملی بالغ بر ۵۰میلیارد تومان اجرای عملیات طرح‌ها را آغاز خواهیم کرد که ۳۷سازه برای سالجاری در نظر گرفته شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here