سرپرست معاونت امور جنگل :
مدیریت پایدار جنگل باساختارهای جدید و راهکارهای نوین

سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به چالشهای مدیریتی جنگلهای هیرکانی، بر لزوم اجرای ساختار سازمانی منسجم، افزایش حفاظت فیزیکی و فنی، و استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان برای بهرهبرداری پایدار تأکید کرد.
خبرگزاری فارس - سرپرست معاونت امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به چالشهای مدیریتی جنگلهای هیرکانی، بر لزوم اجرای ساختار سازمانی منسجم، افزایش حفاظت فیزیکی و فنی، و استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان برای بهرهبرداری پایدار تأکید کرد.سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به چالشهای مدیریتی جنگلهای هیرکانی، بر لزوم اجرای ساختار سازمانی منسجم، افزایش حفاظت فیزیکی و فنی، و استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان برای بهرهبرداری پایدار تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از چالوس رسول اشرفیپور، سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جمع همکاران ستادی سازمان با اشاره به روند تهیه سند مدیریت پایدار جنگلهای هیرکانی در سالهای ۹۴ و ۹۵، اظهار کرد: این سند، به عنوان یک برنامه جامع تدوین شد، اما در حال حاضر نگرش مدیریتی به سمت رویکردهای کلاسیک و سنتی گرایش یافته است و این در حالی است که مدیریت پایدار جنگلها نیازمند ساختارهای جدید و راهکارهای نوین است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از ۱۰۴ حوزه آبخیز تنها ۴۵ حوزه دارای طرح اجرایی هستند، افزود: این مسئله انتقادات زیادی را از سوی جامعه علمی و رسانهها به همراه داشته و برای رفع این چالش، نیاز به اقدامات ابتکاری و اجرای ساختار سازمانی مناسب داریم
چالشهای حفاظت از جنگلهای شمال کشور
اشرفیپور در ادامه بر اهمیت حفاظت فیزیکی و فنی جنگلها تأکید کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه، حفاظت و صیانت از جنگلهای کشور به عنوان رویکرد اصلی مطرح شده است. در این راستا، ۱۲۰۰ نفر از نیروهای اجرایی به کار گرفته شدهاند، اما پراکندگی در عملکرد آنها همچنان یک چالش جدی محسوب میشود.وی با اشاره به کاهش چشمگیر اعتبارات برای احیای جنگلها افزود: در گذشته، اعتبارات تخصیصی امکان احیای سالانه ۷ هزار تا ۱۵ هزار هکتار جنگل را فراهم میکرد، اما این رقم اکنون به ۷۰ هکتار کاهش یافته است که نیازمند توجه ویژه و تأمین اعتبارات جدید است.
نقش تعاونیهای جنگلنشین و دانشبنیانها در مدیریت جنگلها
سرپرست معاونت سازمان منابع طبیعی، فعالسازی تعاونیهای جنگلنشین و بهرهگیری از ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان را از راهکارهای مهم برای مدیریت پایدار جنگلها دانست و گفت: توسعه جنگلها باید با مشارکت جوامع محلی و حمایت از تعاونیهای جنگلنشین همراه باشد.
توجه ویژه به جنگلهای زاگرس، خلیج فارس و مناطق بیابانی
اشرفیپور در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت جنگلهای زاگرس، خلیج فارس و مناطق بیابانی کشور اشاره کرد و افزود: اخیراً چارچوب جنگلداری اجتماعی از سوی شورا ابلاغ شده که شامل مناطق زاگرس و جنگلهای جنوب کشور نیز میشود. وی افزود: اقدامات انجامشده در استان هرمزگان نشان میدهد که سطح توسعه جنگلها از ۲۴ هزار هکتار به ۴۶ هزار هکتار افزایش یافته است.وی همچنین با اشاره به تغییرات اقلیمی و ضرورت مهار ریزگردها خاطرنشان کرد: بخش قابلتوجهی از کانونهای ریزگرد در مناطق ایران و تورانی قرار دارند که نیازمند همکاری با دفتر حوزه بیابان و اجرای برنامههای مشترک است.
لزوم ایجاد نظم سازمانی و استقرار مدیریت پایدار
اشرفیپور در پایان بر اهمیت توجه به نیروی انسانی، ایجاد انضباط سازمانی و استقرار ساختار مدیریت پایدار تأکید کرد و گفت: بدون ایجاد یک سیستم منسجم و کارآمد، نمیتوان به مدیریت بهینه جنگلهای کشور دست یافت و باید تمامی این اقدامات در قالب یک برنامه جامع و عملیاتی پیادهسازی شود.

ارسال به دوست