رییس سازمان منابع طبیعی کشور:
انجام سالانه ۴ میلیون هکتار آبخیزداری از تکالیف سازمان منابع طبیعی در برنامه هفتم توسعه است

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اعلام کرد: در برنامه هفتم توسعه این سازمان مکلف شد سالانه 4 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام دهد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، علی تیموری امروز شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ در چهارمین روز هفته منابع طبیعی که به روز قانون، حفاظت و حمایت منابع طبیعی نامگذاری و با حضور معاون رییس جمهور در امور توسعه روستایی و رییس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: بر اساس مسئولیت سازمان منابع طبیعی، تمام فعالیت این سازمان در راستای حفاظت از منابع طبیعی کشور است.
تیموری افزود: در این راستا آبخیزداری از اهمیت بسیاری برخوردار بوده که در حال حاضر ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصههای کشور آماده اجرا است.
وی با اشاره به آمار آبخیزداری در کشور، ادامه داد: در حال حاضر ۳۲ میلیون هکتار از عرصهها اجرا یا در حال اجرا است و بر اساس برنامه هفتم توسعه تکلیف داریم سالانه ۴ میلیون هکتار آبخیزداری انجام شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اطهار کرد: خروجی آبخیزداری حفاظت از منابع طبیعی، جنگلها، تولید آب، تنوع زیستی، جلوگیری از سیلاب، ایجاد فضای سبز و... است.
تیموری با اشاره به گرم و خشک بودن کشور، تصریح کرد: بیش از ۷ هزار مورد سیل در کشور ثبت شده که بیش از ۸ هزار روستا را درگیر خود کرده است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ۹ درصد وسعت کشور یعنی معادل ۱۴ میلیون هکتار، عرصههای جنگلی است.
وی اضافه کرد: از مجموع ۱۶۵ میلیون هکتار کشور ۱۳۴ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی است؛ بنابراین اولویت این سازمان حفاظت از این بخشها است.
وی با اشاره به تجارت و قاچاق چوب، یادآور شد: در سال ۱۳۹۶ و بر اساس برنامه ششم توسعه برداشت چوب از جنگلهای شمال ممنوع شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در برنامههای فعلی سازمان برای حفاظت از این عرصهها استفاده از ظرفیتهای محلی است.
این مسئول منابع طبیعی کشور با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری، عنوان کرد: خط قرمز دولت چهاردهم مراقبت از حفاظت منابع طبیعی بوده که با مشارکت مردم شدنی است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تأکید بر جنگلداری اجتماعی ادامه داد: در جنگلهای زاگرس ۱۱ استان درگیر است که طرح جنگلداری اجتماعی نوشته شده و کمک از مردم برای حفاظت از عرصههای جنگلهای زاگرس در دستور کار است.
تیموری در پایان گفت: در این راستا نشستی بینالمللی در خرداد و تیر برگزار میشود تا در حوزه جنگلداری اجتماعی رایزنی شود

ارسال به دوست