ظرفیت کاشت ۱۰ میلیون درخت در کشور وجود دارد
معاون سازمان جنگلها و مراتع کشور بابیان اینکه برای احیای جنگل چاره ای جز کاشت درخت نداریم، گفت: وجود ۳.۱۴ میلیون هکتار جنگل در مقایسه با سطح توسعه یافتگی کافی نیست.
معاون سازمان جنگلها و مراتع کشور بابیان اینکه برای احیای جنگل چاره ای جز کاشت درخت نداریم، گفت: وجود ۳.۱۴ میلیون هکتار جنگل در مقایسه با سطح توسعه یافتگی کافی نیست.
نقی شــعبانیان در حاشــیه بازدید از نهالســتان چوغلگیر شــاهرود در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه دنیا امروز با تخریب شــدید جنگلها مواجه است و وضعیت ما نیز بهتر نیســت، ابراز داشت: از لحاظ کمیت ۳.۱۴ میلیون هکتار جنگل داریم ۷.۸ درصد عرصه کشور را شامل میشود و این میزان جنگل با این سطح توسعه یافتگی کافی نخواهد بود.وی ضمن بیان اینکه به دنبال تخریب جنگل شاهد یک ســری معضلاتی نظیر گازهای گلخانه ای، ریزگرد، آلودگی ً هوا و غیره نیز هســتیم، افزود: اگر این روند تداوم یابد عمال گور خود را به دست خودمان کندیم و چاره ای جز توجه به کاشت نهال و جلوگیری از تخریب بی رویه جنگلها نداریم. معاون ســازمان جنگلها و مراتع کشور بابیان اینکه کاشت درخت چه شکلی انجام شود که قابلیت اجرا داشته باشد به مســائل فنی و کارشناسان بر میگردد، ابراز داشت: یکی از نگرانیهای عمده بحث عرصه است که کجا بکاریم؟ در پاسخ باید گفت خیلی بیش از اینها یعنی توانایی کاشــت حدود ۱۰ میلیارد درخت در کشــور وجود دارد.شــعبانیان بابیان اینکه کاشــت یک میلیارد درخت طی چهار سال یک شعار سمبولیک که در واقع نیاز کشور بیش از اینها است، تصریح کرد: این طرح در چهار بخش از جمله احیا و غنی ســازی جنگلها، جلوگیری از گسترش بیابانها، زراعت چوب، ارتقا ســرانه فضای سبز شهری برنامه ریزی شده است.وی ضمن بیان اینکه از گونه های بومی هر منطقه استفاده میشود که ً عمال با توجه به ســازگاری به محیــط آب کمی نیاز دارند، افزود: کاری که در حال انجام در همان راســتای حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی خواهد بود این را باید در نظر داشت که جنگلهای طبیعی خودمان را ســالیان گذشته تخریب کردیم در ادامه کار میکوشیم تا این جنگلها ترمیم شوند.
معاون ســازمان جنگلها و مراتع کشور بابیان اینکه هدف اصلی ما حفظ جنگلهای طبیعی و داشــته های خودمان اســت، ابراز داشــت: کاشــت یک میلیارد درخت در واقع اقدامات جانبی حفظ جنگلها است و به عنوان اصل نیست که وظیفه ذاتی یعنی حفظ جنگل در حاشیه قرار گیرد. شــعبانیان بابیان اینکه جنــگل کاری با گونه های مثمر در بحث آبیاری متفاوت اســت، ادامه داد: این گونه ها نیاز آبی ً بومی منطقه نیستند برای میوه بیشتر بالایی دارند و عمدتا باید آب بیشــتری مصرف شــود اما گونه های جنگلی اگر درست انتخاب شوند نیاز آبی پایین داشته و سازگار با محیط هستند.وی ضمن بیان اینکه موضوع آبیاری در جنگل کاری یک ســرمایه گذاری است، افزود: اگر بتوانیم چند سالی این جنگل کاری ها را نگه داریم میتوانند در ســالهای آینده و بعد از آن شاهد تولید آب باشیم به این نحو که از چهار پنج ســالگی شروع به سایه انداختن میکنند و تبخیر را کاهش میدهند و ذخیره و نفوذ آب بیشتر خواهد شد. روزنامه مردم سالاری ۲۲ فروردین
ارسال به دوست