در دیدار معاونین وزیر جهاد کشاورزی و وزیر آموزش و پرورش :
هر دانش آموز می تواند یک همیار طبیعت باشد

تاریخ انتشار : 1402/08/20 - ساعت انتشار: ١٢:٢٣ - گروه خبری : اخبار استان

پیش از ظهرچهارشنبه- دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با صادق ستاری فر معاون وزیر آموزش و پرورش دیدار و گفت و گو کرد.

 

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، محور گفت و گوی نوبخت و ستاری فر در باره طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و فرهنگ سازی در زمینه کاشت درخت بود.
نوبخت در این دیدار گفت: توانستیم با استفاده از ظرفیت نهالستان های بخش دولتی و خصوصی و نهالستان های خانگی و جوامع محلی 250 میلیون اصله نهال در کشور تولید نماییم .
نوبخت همچنین افزود:عشق و علاقه مردم به درختکاری سبب شد تا بسیاری از مردم روستا به ایجاد نهالستان خانگی روی آورند و زنان روستای بزمیر آباد در شهرستان سرپل ذهاب استان کرمانشاه در هر خانه یک نهالستان خانگی ایجاد کرده اند.
رییس سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: وزارت آموزش و پرورش تاثیرگذار ترین وزارتخانه در کشور است و در زمینه فرهنگ سازی نسبت به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی بسیار مهم است
نوبخت خاطر نشان ساخت: کارشناسان منابع طبیعی و وزارت آموزش و پرورش می توانند با هم افزایی در مدارس حضور یافته و پیرامون درختکاری و حفظ محیط زیست اطلاع رسانی و فرهنگ سازی نمایند.
مسئول اول منابع طبیعی کشور در ادامه خبر از وجود سامانه ای داد که با نصب بر روی گوشی همراه می توان هرگونه کاشت درخت را با نقشه و موقعیت جغرافیایی در آن  بارگذاری کرد.
نوبخت سر انجام اعلام کرد: کاشت درخت 20درصد اقدامات است، 10درصد به تولید نهال اختصاص دارد و 70 درصد آن مربوط به حفظ و نگهداری درختان است.

**در طرح مسئولیت پذیری هر دانش آموز می تواند یک همیار طبیعت باشد
در دامه صادق ستاری فر معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی است ، دولت هم دولت مردمی است و با رسالت آموزش و پرورش نیز که یک نهاد مردمی است سنخیت دارد.
وی به وجود بیش از 16 میلیون دانش آموز و 870 هزار معلم در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: اینها همه یک ظرفیت در کشور محسوب می شوند و می توانند در حوزه ترویج و فرهنگ سازی بسیار موثر باشند.
ستاری فر همچنین یاد آور شد: آموزش و پرورش علاوه بر چاپ کتابی مجزا در حوزه محیط زیست در سایر بخش های کتب درسی مانند علوم، زیست شناسی و علوم اجتماعی نیز به موضوع منابع طبیعی و محیط زیست پرداخته است.
او گفت: در طرح مسئولیت پذیری هر دانش آموز می تواند یک همیار طبیعت باشد.علاوه بر آن 153 میلیون جلد کتاب در آموزش و پرورش وجود دارد که پشت صفحات جلد این کتابها مناسب است و می تواند بخش قابل توجهی از این فضا به موضوع و شعار درختکاری اختصاص پیدا کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه یاد آور شد: کتاب انسان و محیط زیست در امتحان نهایی دروس دانش آموزان گنجانده شده و در کنکور سراسری به عنوان یکی از دروس های اصلی دارای امتیاز مورد توجه است.
وی گفت: آموزش و نهادینه کردن آموزه های محیط زیست برای وزارت آموزش و پرورش مهم است و حضور دانش آموزان در نهالستان ها و طبیعت در قالب اردوهای دانش آموزی اثراتش  بسیار ماندگار تر از آموزش های داخل کلاس است.

 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج